May 30, 2011

Random #10

just nak share 
gambar ari pendaftaran
dkt KMK























bersyukur


bersyukur
satu perkataan yg senang nak di sebut
tp susah nak buat


brapa ramai org yg bila sedar je dari tido 
terus bersyukur n ucap alhamdulillah
sb diberi umur lg utk hidup dan beibadat
diberi rezeki dan kesihatan tubuh badan
*sy bgn je terus.."alamak subuh dah nak abis"..haha*
hurmm bila la nak berubah..


kita slalu nampak org lain lg best dari kita
wahh..bestnya dia..
cantik..putih je...
aku itam
 -____-
hahhaha

tp kita xnmpk benda yg kita ada...
kesihatan yg kita ada
benda tu la nikmat yg paling besar sekali
sihat xde penyakit
bole bergerak
ada tangan utk buat kerja
ada kaki utk berjalan
ada mata hidung mulut
rezeki yg kita dapat
bole makan
ada mak ayah adik beradik


susah macamana pon
renungla balik apa yg kita ada
jgn dengki dkt org sb org tu lebih dari kita
tp bersyukur 
bersyukur dgn apa yg kita ada
mesti kita lg tenang hati
gembira



kla tu je nak mengarut

adios amigos

May 23, 2011

sister's love

hey hoo guys!!


since yasirah left for KMK already
she asked me to do a quick update for her blog
btw i'm yasirah's big-comel-nice sister..yasirun*haha joking*
just call me cekcik
hi!!


skarang yasirah da dkt kedah
dia sampai smlm actually
since the registration is on Monday
arini diorg pegi jln2 ke langkawi
jln2 tu jgn lupa akak awk ni ye yasirah
hehe


yasirah ni sbenarnya adik bongsu ktorg
bongsu
paling kecik
paling manja
segala2 yg paling tu suma bagi dkt dia
hahhaa
tp walopon dia manja
dia sgt kuat n tabah


saya n yasirah 
beza umur mmg jauh
8 taun 
elok saya duk seronok jadi anak bongsu
 yg paling disayangi la time tu
tetiba dpt adik
-____-
culture shock kejap
tp saya excited bila saya tau saya nak dpt adik
sbb semua abg kakak dah besar
kat umah tggl saya je ngn pokteh
so bila dpt adik saya seronok
sbb ada geng baru


masa kecik mmg saya berkepit ngn dia
ptg2 bwk gi jln2
kalo saya ada latihan bola tampar dkt skolah pon bawak dia
nak gi pasar pon bwk dia


tp bila sy start masuk asrama
sy jadi renggang ngn yasirah
bila sy balik umah masa cuti skolah pon
saya asyik busy study or baca novel
saya da xrapat ngn dia
bukannye gadoh ke apa
just buat hal masing2


tp jauh dlm ati saya
saya sayang dia
*hi ciksu*
sblm saya fly
saya cuti lama dkt umah
almost 8 bln
masa tu yasirah baru nak masuk tingkatan 1
dkt mrsm pasir tumbuh
bila pegi hantar dia masuk skolah tu
sy sedih sgt
sy sedih bila pikir nak tinggalkan adik kesayangan sy tu dkt situ
walopon dia pegi utk belajar
masa tu sy xbole pon nak pandang mata dia
sbb saya nmpk dia pon sedih
jadi sy lagi sedih
hahhaha
klaka la pulak


bila sy da fly 
pastu dia pon da besar
da bole bergossip same2
ktorg jadi rapat balik
i'm proud to say that she's my best friend
*hug*
ktorg bole spend hours talking to each other 
on the phone
we share the same interests
suka baca novel
suka tgk drama
berebut baju raya
berebut tudong
yg paling kelakar 
slalunya malam sblm balik ke asrama
ktorg akan berebut nak tido kt sebelah ma 
kat umah ktorg slalu tido 3 org
me, yasirah n ma
tp slalunya saya la menang
sbb asrama sy jauh
bole balik setaun skali je


so skarang 
sb tgk mood nak anta adik bongsu saya tu nak masuk ke asrama
asrama jauh plak tu
sy rasa sedih sgt
walopon sy jauh
walopon sy xnmpk dgn mata sy sendiri
-________-


to ciksu
jgn sedih2
slalu2 call umah
blaja leklok
blaja rajin2
semoga berjaya dlm hidup
semoga dipermudahkan urusan
teruskan perjuangan kita
amin



sister's love










May 20, 2011

hot issue


td masa tgh tgk2 news feed dkt facebook
sy terbaca wall post wardina safiyyah
pasal dia kecewa ada orang duk kutuk2 dia dkt facebook page lain la..
pastu dkt blog pon ada jgk...


kalo baca dari blog..
ada print screenla gambar komen2 dkt facebook
yg duk kutuk2 wardina
dari gaya org2 kat situ
ada campo hal politik sketla
hal politik sy xmo sentuh
sy kecik lg


pastu biasala..
dari satu benda..
nnt kuarla benda lain plak
pasal tudungla..baju ketatla..apala...


pastu diorg siap letak gambar wardina yg dulu2
yg lama2
yg sebelum dia pakai tudung
sy xpaham kenapa perlu ungkit hal yg lama tu....
kenapa perlu nak aibkan org
bagi saya
katala si A ni dulu teruk..pastu skang dia dah berubah
pastu si B ni dari dulu smpai skarang duk di takuk yg sama..ximprove..pastu siap kutuk2 si A ni pulak...
duk ungkit2 yg dulu si A ni teruk
tp sbenarnya
si A ni lagi bagus dari si B


kalo org tu duk kutuk2 wardina dkt facebook tu
dia rasa dia bagus ke??
dgn duk kutuk2 org camtu..
rasanya org yg baca bole nilai kot
org yg kutuk tu baik ke tidak
org bole nmpk sape mangsa sape pemangsa


pastu diorg duk kutuk2 jgk
psl wardina yg slalu menyuarakan pendapat dia
eh suka ati dia la..nak ckp apa
pendapat masing2kan
sy rasa kehadiran wardina dlm dunia seni malaysia ni mmg penting
sbb dia bole jadi idola bdk2 muda
bole jadi role model la

yela semua org ada keburukan sendirikan
nobody is perfect
tp at least wardina dpt tunjukkan contoh yg baik la dkt remaja2
drp bdk2 duk puja2 artis yg seksi meksi tu
baikla diorg minat dkt wardina tu


at least wardina tunjukkan contoh yg baik
sb seorg perempuan,isteri n ibu
wardina buktikan yg permpuan bertudung bole berjaya
bole berjaya walopon menutup aurat...
bole nmpk cantik walopon xfree hair n pakai ketat2
berani bg pendapat
dia bersungguh sungguh guna kan apa yg dia ada
utk contribute to the society
apa yg dia ada..mcm dia public figure
n dia ada platform utk reach to people
hurmmm


she's just a beauty with brains





yg klakanye dari isu wardina
tetibe kuar plak isu tudung
pasal org pompuan suke pakai tudung yg mcam sister tu
alahai macam2la..
pakai je la tudung mcm2 mana pon
asalkan
ikut landasan yg betol
tutup rambut pastu labuhkan tudung sampai belahan dada
kenapa nak susahkan benda yg senang??



kla tu je nak mengarut


adios amigos





May 19, 2011

nora elena


sapa suka baca novel??
saya!!


sapa suka tgk drama??
saya!!


sapa suka tgk drama yg diadaptasi dari novel??
saya...saya!!!


yup sy suka berangan
so sy sgt suka baca novel n tgk drama
sy suka tgk drama yg diadaptasi dari novel...
sbb jalan cite dia slalunye best
tp kalo movie yg diadaptasi kurang sket la
sbb slalu cam amik sket2 je dari novel
tp kalo kite mmg xbaca novel
terus tgk movie..
rasanya best je kan..
cuma kalo dah baca jadi ngengada sket...
ada je yg xkena


contoh drama yg diadaptasi dari novel
cam novel kau sayangku
tajuk drama dia : Dari mata Arissa
hurmm..yg ni sy baca novel dia
best..





novel


tp sy xtgk drama
sb duk asrama time ni...
lgpon sy xsuka syed aiman....
syed aiman yg jadi hero
heroin dia ayu raudhah
bole tahanla...
so sbb xtgk drama dia 
sy xle nak komen lebe2



hurmm lagi drama yg diadaptasi dr novel...
trilogi cinta
di adaptasi dari novel sharifah abu saleem
sy xbaca novel dia
sbb panjang
tp member2 sy baca
n diorg ckp best






drama dia sy tgk...
best la cite dia
mmg berkualiti..
bukannya cite yg mengarut2..
jln cita sgt best
cite melayu yg berkualitila
kalo sakit ati tu sakit ati sgt2
kalo sedih tu sedih sgt2..
pelakon pon best2
even pelakon pembantu pon best
xde rasa nak skip pon..
kan kalo cite xbest kite asyik nak skip je kan 
dia punya penerbit n pengarah 
kalo xsilap sy
org yg sama yg direct drama kerana cintaku saerah
lakonan umie aida n benjy
so sesapa yg penah tgh kerana cintaku saerah
korg bole budget la cite ni cane


uihh panjang plak...
jap2 nnt dulu..
ni baru nak ckp tujuan sebenar entry ni
hahha


lg satu cite yg terbaru
sy tgk
drama yg diadaptasi dari novel

nora elena




baru tgk 7 episodes
tp rasa cam best jgkla
drama ni diadaptasi dari novel kasih yg suci
sy pernah baca novel ni
tapi xleh nak expect sgt cane...harap2 bestla
se"best" novelnye..
so far saya rasa perjalanan cite ni sgt slow.
maybe dia baru nk perkenalkan watak ke apa ke xtau la

bagi korg2 yg dah baca novel  tu..
mesty excited giler an??
haha.
tambah2.. yg pegang watak Seth Tan tu Aaron Aziz.
wahaha..
mmg kaww kaww giler arh romantik.
ngee..
x sbr nak tggu Seth ngan Nora kawen


korg tgk x?
skunk ni
tgh tayang dkt slot akasia tv3


kla tu je nak mengarut


ps: xsabar nak tgk movie ombak rindu ^__^

pon.pon
adios amigos






May 18, 2011

Random #9



the future is scary


but u cant just run to the past because its familiar







muncul kembali


eh entry yg hilang aritu..
dah ada balik!!
yeeheeee..


suke...
aritu punya la kecewa..
sbb dah tulis panjang2..
pastu hilang...
skang dah gembira balik..


kla tu je nak mengarut..

adios amigos

PS I heart U



tetibe teringt pasal cite
PS I Love You







movie dia aku xtgk sampai abis
aku just tgk 30 min pertama ja
sb dgr2 org ckp
movie dia x se-best novel dia...
ala biasa la...
bila dr novel buat filem
xkanla dia nak masukkan setiap details dlm filem kan..
mesti ada yg dia cut..
supaya fit duration satu jam stengah
mcm lagenda budak setan jgk..


ok berbalik pada cite ni
aku rasa novel dia mmg best..
dia buat kita lebih appreciate kita punya pasangan *suami especially*


cite dia pasal satu pompuan ni
macamana dia tempuhi hidup dia
lepas laki dia meninggal...
mmg sedih sgt2..


 bila dia rindu laki dia..
dia akan call handfon laki dia..
n dgr mailbox
supaya dia bole dgr suara laki dia jawab telefon..
wahhh sedih sgt
-_______-


pastu
sblm laki dia meninggal
dia sempat poskan surat utk bini dia
sebulan baca satu
macam guide la
so that bini dia xdela rasa kehilangan sgt


contohnya utk surat pertama
laki dia suh bini ti beli lampu tidur...
sbb sebelum ni diorg slalu gado
sape nak tutup lampu...
pastu kalo bini dia yg bgn utk tutup lampu...
bila nak jln balik ke katil
nnt dia slalu tersepak katil
so laki dia suh beli lampu tido
supaya xtersepak lg..
sedihh...


ermm..ape lg ekk....
at first tu si bini mmg xle nak let go laki dia..
so sampai la satu masa
bila dia dah ready utk face the reality
dia nak kemas baju2 laki dia
masukkan dlm kotak
omg sedih sgt...


tp sedih tu bahagian dpn2 je
bila dah ke belakang cite tu
dah start masuk benda yg klaka2


bila baca buku ni
dia buat kita nak menghargai
semua org yg kita syg
menghargai sementara ada peluang ni...
sbb kenkadang kita lupa
org2 yg kita syg
dan 
org2 yg syg kita






kla tu je nak mengarut


see u when i see u


adios amigos


Random #8

blogging...

what makes you blog??
what makes me blog??




sy suka baca blog...
suka baca experience org...
suka baca thoughts org...
suka membaca...


dulu zaman kecik2..
suka baca buku cerita misteri penyiasatan...
macam 5 sekawanla...
siri salma..
siri hadi...
pastu baca komik....
dragon ball
penyiasat remaja
pastu bila dah remaja....
baca majalah plak...
remaja, hai, galaxy, cleo
at the same time...
dah mula suka baca novel
ombak rindu..kau yg satu..kau yg ku sayang
hati seorg wanita..hati yg terluka..andai itu takdirnya..
kau dan aku
adam dan hawa...
mcm2 lg la...
koleksi novel pon dah satu almari kot....


sekarang plak..
musim blog...
sume org nak blogging
termasukla sy..
dah lama dah terpikir utk tulis blog....
tp apa yg sy nak tulis sbenarnya??
sb sy rasa
sy xde benda yg nak ditulis
sy rasa life sy x interesting pon utk di share....
T_______T


so for the time being ni 
sy suka utk share thoughts
something common
benda yg slalu kita terpikir time2 berangan
hehehe


kla tu je nak mengarut


adios amigos




May 17, 2011

memori daun pisang

dulu...
masa sy kecik2....
sekolah rendah....
sy suka bila ada kenduri or makan2 dkt kampung....
kampung as in umah atok sy la....


ala time kecik2 cani...
ape la erti org kawin ke apa ke..
bukannye paham pon..
yg sy tau..
sy bole jmpe sepupu2..
bole main2...
sy ada ramai sepupu yg sebaya....
nak kata ramai tu x la
tp ramaila jugak utk main bola kaki 3, bola "katok" or penyiasat remaja hhaha LOL..
main tarik pelepahla...main wau..
coca cola..haha


masa skolah rendah mmg slalu berkumpul ramai2 n kenduri ni...
byk kenduri..
sb time sekolah rendah ni musim sepupu or mak/bapak sedara kawin..
bila dah naik skolah menengah dah xde lg sedara yg umur nak kawin..
so the next generation utk kenduri adalah geng kitorg..


masa zaman ni ktorg belum masuk dapo lg...
sbb kecik lg kan..
xdela masuk dapo utk kupas bwg ke..potong apa2 kan...
so kalo kenduri
kerja yg di assign utk ktorg adalah....
basuh pinggan..
heheh sonok...
sape pernah basuh pinggan dkt kenduri angkat tangan??



kalo dkt umah atok ktorg..
rumah dkt kampongkan
jenis yg toilet dkt bawah/luar yg xde bumbung..
so kitorg akan duk situ kat tepi perigi
ada byk2 baldi bsr
satu baldi utk cuci sisa mknan
satu utk sabun
satu utk bilas
hehhehe
so nnt 1 or 2 org amik satu baldi
lepas tu pasing2 pinggan utk ke next station...
hikhik..
seronok...



nah gambar ct basoh pinggan...nak letak gmbr sendiri xde la plak...hikhik



lepas dah abis cuci..
nnt ktorg akan dpt makanan extra  ...
mcm ayam masak merah bahagian kepak or kaki...
ni upah la konon...
pastu nnt tido ramai2 dkt depan tv...
^______________^


xsangka benda simple cani akan jadi memory satu hari nnt.....
tp skang kalo kenduri semua nak amik catering....
mmg la memudahkan..sbb semua byr n org lain buatkan..
bdk2 skang pon
kalo balik kampung siap bwk psp lg
pastu duk main komputer n facebook


agak2 diorg tau x main bola kaki 3?
hahha

"zaman dah berubah"

kla tu je nak mengarut


adios amigos







May 15, 2011

Random #7

moody..
ye sume org ada time moody
masa yg rasa cam sume benda xkena
masa yg kita xnak ckp ngn sesapa pon
rasa nak tido marah n makan ja
tu sy punya moody la...
org lain punya moody sy xtaula..
so kalo sy moody sy akan cuba utk xjmpa org
sbb takut nnt org tersentap plak kan..
kot2 sy terbuat muka..
or ckp benda yg xbest didgr..


sb sy sendiri pon tersentap
kalo org moody2...
buat muka keruh je kan
kenkadang ok kenkadang x ok
kita plak yg kene scan dia
arini ok ke x
letih tau





so kene slalu beringatla...
jgn moody2
kesian dkt org..
ingt org ada masa ke nak layan kite moody
T____________T


so kite enjoy!!

kite enjoy *baca ngn nada kite enjoy nora danish tau*heheh

kla tu je nak mengarut

adios amigos



♥ my beL0ved MRSM PC ♥

 

Hi teman-teman. 
^____^

Erk.. semenjak dua menjak ni, aku ada baca entry sorang kawan ni.
Wahaha.. Dia  share story2 n suwet memory kitorg tyme kat MRSM PC.
masyuk la baca entry tu.
tetiba je rasa rindu nak balik PC.
nak jadi budak2 balik !!
stress la jadi  jd belia ni 
*hik3.. cececesh,, aku dah belagak besau da neyh,, ihihi..
besau ke??
uhuk3,, besau kut,, selalu lau kwn2 ma aku tgk,, mesty reaction dey ol
--->  YASIRAH ke ni? wah,, tinggi, besau dah skrg ni ye. dulu kecik je,, haha.
then my reaction was like.. Erk?? besau sangat ko ambo ni?? haha. rase kecik jah,, 
kuang.kuang.kuang
 
 
Okeyh3,, cut the crap. Bebalik pada topik kita.. MRSM PC ku terchenta~~ hihi
So, entry untuk hari ini aku nak share moment2 suka duka kami bersama di sana X) 
 
enjoy la ye..  gambar2 kitorg spnjang hidup di PC.
hihi..
nak tak nak, kene tengok gak!!
PAKSA RELA TAU ♥ ♥  hihi 
 
ini muka budak 4 IQBAL tahun 2009

ni kitorg time f5.. hihhihi,, wif our mama terchenta. MAMA NAB & MAMA SUE  
 
ni,, amali HAJI.. hihi

kekanda ASH & wife terchenta,, haha

ngan cik NOMI.. tyme YDP

candidates YDP  ^___^

pesta buah ni

ARABIAN NITE.. princess nite la..

anual dinner 5A2

kami ngan ustazah tersayang

kelas kami tyme anual dinner

my rumie

ngan MAMA SUE

kelas kami time prep malam

yeay,, kami dah grad

grad.

Dah la kut aku uplod picca,,
nanti kang jd lembap cam siput cacat plok nok loading..
hihhihi..

wahaha..
ttba rasa aura budak2
nak jadi budak sklh balik, nak la.nak la.nak la.
hihhhihi..
boleyh x lau camtu?? hihi

orait arh,,
wa chow lu ye..

till then..
pom.pom.

May 14, 2011

Lie to me

sape suka tgk drama korea??

sy suke!!
this is my current craze..

Lie to me..